Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskostpepparkakor med karamell och choklad

Köp färdiga pepparkakor och fyll dem med färskost och dulce de leche. Doppa i härlig smält choklad och servera under jubel! Perfekt till julens alla mingel och fikastunder.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad eller i micron.
  2. Tillsätt smöret och låt det smälta och rör om tills det är väl blandat. 
  3. Placera hälften av pepparkakorna upp och ned på ett bakplåtspapper och bred på ett generöst lager, ca 10 g färskost på varje kaka. 
  4. Bred sedan på ett lager, ca 10 g dulce de leche och lägg resten av pepparkakorna som ett lock över fyllningen.
  5. Doppa halva kakan i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret och låt chokladen stelna innan servering.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 24 pepparkakor
  • 200 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 1 burk dulce de leche (à 397 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?