Fyllda pepparkakor med kolasmörkräm
Fyllda pepparkakor tar den klassiska, kryddiga kakan till en ny nivå! Låt en smörkräm med smak av dulce de leche ta plats mellan två pepparkakor som sedan doppas till häften i smält, mörk choklad. Barnsligt enkelt och barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
20 st
Kolasmörkräm
100 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1 dl dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)
40 pepparkakor
150 g mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi669 KJ / 160 kCal
Fett8.6 g
Salt0.24 g
Kolhydrater19 g
Protein1.4 g
Kommentarer
Kan man göra dom dagen innan eller mjuknar dom. Peter
Peter
2023-12-22Helt underbart goda! Jag tog i rivet skal från en liten apelsin och två rejäla nypor flingsalt i kolakrämen och det blev riktigt bra. Märkte att för mig så blev det lite tajt med choklad på slutet så nästa gick ska jag ta lite mer.
Sofie
2023-12-21Behöver dessa förvaras kylda eller går de bra att ha i skafferiet?
Eleonora
2023-12-21Hej Eleonora! Vi rekommenderar kylen men de bör nog inte förvaras allt för länge eftersom pepparkakorna lätt blir mjuka. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22