Fyllda pepparkakor med kolasmörkräm

Fyllda pepparkakor tar den klassiska, kryddiga kakan till en ny nivå! Låt en smörkräm med smak av dulce de leche ta plats mellan två pepparkakor som sedan doppas till häften i smält, mörk choklad. Barnsligt enkelt och barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
20 st
Kolasmörkräm
100 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1 dl dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)
40 pepparkakor
150 g mörk choklad
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen och pepparkakorna.
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör så här
Tips
Det går lika bra att använda glutenfria pepparkakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi669 KJ / 160 kCal
Fett8.6 g
Salt0.24 g
Kolhydrater19 g
Protein1.4 g
Kommentar
Kan man frysa in dom med smörkrämen emellan?
Therese
2023-11-28Hej Therese! Vi rekommenderar inte att frysa in dessa. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01