Tre sorters bruschetta
Ett recept, men tre olika sorter av mumsig bruschetta, kan du göra med detta recept. Grilla dina olivpenslade bröd tills de har en vacker gyllene färg och lägg sedan på len olivtapenade, skållade tomater med basilika eller nötig ricottaröra.
Ingredienser
4 portioner
Bruschetta
12 skivor lantbröd
1/2 dl olivolja
Olivtapenade
1 burk svarta urkärnade oliver (à 350 g)
1 ask sardeller (à 53 g)
4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl olivolja
Tomat och basilika
4 tomater
1/2 msk olivolja
1/3 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ricotta, pistagemandel och citron
1 dl pistagemandlar
125 g ricottaost
skal och saft av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Tips
Det går också bra att köpa färdig tapenad på burk.
Pistagemandel går att byta ut mot solroskärnor eller mandel och ricottaosten kan bytas mot annan färskost eller kvarg.
Pistagemandel går att byta ut mot solroskärnor eller mandel och ricottaosten kan bytas mot annan färskost eller kvarg.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Sökte andra röror utan vitlök
Anette
2019-04-12