Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Tre sorters bruschetta

Ett recept, men tre olika sorter av mumsig bruschetta, kan du göra med detta recept. Grilla dina olivpenslade bröd tills de har en vacker gyllene färg och lägg sedan på len olivtapenade, skållade tomater med basilika eller nötig ricottaröra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bruschetta: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Pensla brödet med olivolja.
  3. Grilla i övre delen av ugnen ca 5 min tills de är gyllenbruna.
  4. Olivtapenade: Låt oliver och sardeller rinna av och lägg dem tillsammans med kapris och vitlök i en matberedare eller liten skål.
  5. Mixa i matberedaren eller med mixerstav.
  6. Späd med oljan droppvis till en krämig konsistens.
  7. Lägg röran på det rostade brödet precis före servering.
  8. Tomat och basilika: Skålla tomaterna - snitta dem lätt i skinnet och lägg dem i kokande vatten och låt koka 10 sekunder. Skölj dem i kallt vatten och ta av skalet.
  9. Kärna ur tomaterna och hacka köttet. Blanda tomaterna med olivolja och basilika. Finsmakarna säger att basilika aldrig ska skäras utan bara rivas för hand!
  10. Smaksätt med salt och peppar. I Italiensk matlagning används oftast svartpeppar. Lägg röran på det grillade brödet.
  11. Ricotta, pistagemandel och citron: Hacka mandeln och blanda med färskosten
  12. Riv citronskal och pressa saft av citronen. Blanda med ostmassan. Rör i oljan och krydda med salt och peppar.
  13. Lägg röran på det grillade brödet.

Tips

Det går också bra att köpa färdig tapenad på burk.

Pistagemandel går att byta ut mot solroskärnor eller mandel och ricottaosten kan bytas mot annan färskost eller kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
Bruschetta
  • 12 skivor lantbröd
  • 1/2 dl olivolja
Olivtapenade
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (à 350 g)
  • 1 ask sardeller (à 53 g)
  • 4 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 1 dl olivolja
Tomat och basilika
  • 4 tomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/3 kruka färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Ricotta, pistagemandel och citron
  • 1 dl pistagemandlar
  • 125 g ricottaost
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer