Tre sorters bruschetta

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Tre sorters bruschetta

Ett recept, men tre olika sorter av mumsig bruschetta, kan du göra med detta recept. Grilla dina olivpenslade bröd tills de har en vacker gyllene färg och lägg sedan på len olivtapenade, skållade tomater med basilika eller nötig ricottaröra.

Tre sorters bruschetta

Ingredienser

4 portioner

Bruschetta

12   skivor lantbröd
1/2 dl  olivolja

Olivtapenade

1   burk svarta urkärnade oliver (à 350 g)
1   ask sardeller (à 53 g)
4 msk  kapris
1   vitlöksklyfta
ca 1 dl  olivolja

Tomat och basilika

4   tomater
1/2 msk  olivolja
1/3   kruka färsk basilika
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Ricotta, pistagemandel och citron

1 dl  pistagemandlar
125 g  ricottaost
skal och saft av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Tips

Det går också bra att köpa färdig tapenad på burk.

Pistagemandel går att byta ut mot solroskärnor eller mandel och ricottaosten kan bytas mot annan färskost eller kvarg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Sökte andra röror utan vitlök

Anette

2019-04-12

Testa liknande recept

Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Läckra tomat-och getostbruschettas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine och kumminbruschetta
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruschetta med champinjoner
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga