Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Ingredienser

10 portioner
5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
salt
nymalen vitpeppar
olja och smör till stekning

Glaze

1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl tranbärsjuice
1 dl råsocker (strö)
3 msk balsamvinäger

Svamp

500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
olja eller smör

Ärtsås

1 1/2 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärtor (frysta, tinade)
1 kruka körvel

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott. Med klyftpotatis och sallad blir det en fin middag.

    Bodil

Testa liknande recept

  • Ramensoppa med shiitake och ägg
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
    Betyg 3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta tomater med shiitakesvamp
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lumaconi med shiitake och bacon
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad