Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Citrusdessert med mandelgrädde

Lyxigt recept på oemotståndlig citrusdessert med mandelgrädde. Du gör efterrätten av bland annat blodgrapefrukt, clementin, socker, apelsin, grädde och mandelmassa. Garnera den fruktiga desserten med citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala citrusfrukterna. Skär ut hinnfria klyftor av grapefrukterna. Skär clementinerna i skivor.
  2. Koka upp vatten och socker och låt sjuda några minuter. Häll på den pressade saften och koka till en simmig sås. Låt den svalna.
  3. Vispa grädden och riv mandelsmassan ner i grädden. Rör om.
  4. Servera citrusfrukterna med såsen och mandelgrädden. Garnera med citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 blodgrapefrukter
  • 4 clementiner
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • pressad saft av 2 apelsiner eller grapefrukt (saft av 2 apelsiner motsvarar saft av 1 grapefrukt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mandelmassa
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer