Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pan Tumaca med Jamon

Enkel och god rostad macka! Vanlig som frukost i Spanien. Gnid brödskivan med vitlöksklyfta, ringla olivolja och rosta i ugnen. Serveras med en röra av finrivna kanariska tomater, och toppas med fin lufttorkad spansk skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Ringla hälften av olivoljan över brödet och gnid in med skalad vitlöksklyfta. Rosta i övre delen av ugnen till gyllene färg ca 5 minuter.
  3. Riv tomaterna på den grova sidan av ett rivjärn. Om du önskar kan du sila bort lite av vätskan från tomaterna. Smaksätt med resten av olivoljan samt lite honung och avsluta med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Servera det rostade brödet med tomatröran och tunna skivor av den spanska lufttorkade skinkan Jamon.

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora brödskivor (gärna av lanttyp eller baguette)
  • ca 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater av valfri sort, viktigt med mogna färska med mycket smak.
  • 1 msk honung
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 8 skivor Jamon skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1218 kJ / 291 kCal