Pan Tumaca med Jamon

5
0
Pan Tumaca med Jamon

Enkel och god rostad macka! Vanlig som frukost i Spanien. Gnid brödskivan med vitlöksklyfta, ringla olivolja och rosta i ugnen. Serveras med en röra av finrivna kanariska tomater, och toppas med fin lufttorkad spansk skinka.

Pan Tumaca med Jamon

Ingredienser

4 portioner
4 stora brödskivor (gärna av lanttyp eller baguette)
ca 2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tomater av valfri sort, viktigt med mogna färska med mycket smak.
1 msk honung
salt och svartpeppar från kvarn
8 skivor Jamon skinka

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1218 KJ / 291 kCal
Fett 97 g
Kolhydrater 375 g
Protein 114 g
Läs mer om näringsvärden