Pan Tumaca med Jamon

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Pan Tumaca med Jamon

Enkel och god rostad macka! Vanlig som frukost i Spanien. Gnid brödskivan med vitlöksklyfta, ringla olivolja och rosta i ugnen. Serveras med en röra av finrivna kanariska tomater, och toppas med fin lufttorkad spansk skinka.

Pan Tumaca med Jamon

Ingredienser

4 portioner
4   stora brödskivor (gärna av lanttyp eller baguette)
ca 2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
2   tomater av valfri sort, viktigt med mogna färska med mycket smak.
1 msk  honung
salt och svartpeppar från kvarn
8   skivor Jamon skinka

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1218 KJ / 291 kCal
Fett9.7 g
Kolhydrater37.5 g
Protein11.4 g

Testa liknande recept

Tosta med tomat och serrano
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimboca
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelmacka med skinka och ananas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med julskinka och gurkmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad croissant med prosciutto, cheddar och fikon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga