Toskanskt bröd (pane basso)

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Toskanskt bröd (pane basso)

Ett gott bröd som för tankarna till Medelhavet och den italienska landsbygden. En simpel grund av mjöl, jäst och salt som bakas ut till två delar. Pensla olivolja och strö på saltet, det gör brödet saftigt och härligt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

2 bröd
50 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
5 msk olivolja
2 msk salt
ev finstrimlad bacon
ev finstrimlad lök

Gör så här

00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Riktigt gott och enkelt att göra. Jag använde flingsalt och då får man vara lite försiktig med mängden, men det går att skrapa av överflödigt salt i efterhand.

    Barbro

Testa liknande recept

  • Saftig focaccia - bästa receptet
    Betyg 4.2 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minifocaccia med örtolja och ost
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gateaus franskbröd
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lantbröd
    Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad