Toskanskt bröd (pane basso)

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Toskanskt bröd (pane basso)

Ett gott bröd som för tankarna till Medelhavet och den italienska landsbygden. En simpel grund av mjöl, jäst och salt som bakas ut till två delar. Pensla olivolja och strö på saltet, det gör brödet saftigt och härligt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Toskanskt bröd (pane basso)

Ingredienser

2 bröd
50 g  jäst
5 dl  vatten
1 1/2 l  vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
5 msk  olivolja
2 msk  salt
ev finstrimlad bacon
ev finstrimlad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott och enkelt att göra. Jag använde flingsalt och då får man vara lite försiktig med mängden, men det går att skrapa av överflödigt salt i efterhand.

Barbro

2009-09-21

Testa liknande recept

Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.7 av 5.
120 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Källarfranska
Betyg 4.8 av 5.
126 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gateaus franskbröd
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga