Toskanskt bröd (pane basso) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Toskanskt bröd (pane basso)

Ett gott bröd som för tankarna till Medelhavet och den italienska landsbygden. En simpel grund av mjöl, jäst och salt som bakas ut till två delar. Pensla olivolja och strö på saltet, det gör brödet saftigt och härligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda i vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk. Degen ska bli dubbelt så stor.
  3. Dela degen i två lika stora bitar (för 2 bröd). Kavla ut bitarna till två runda kakor (för 2 bröd), ca 1 cm tjocka. Pensla på oljan och strö på saltet. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 20 minuter.
  4. För att ge bröden extra smak kan man lägga finstrimlad bacon och lök ovanpå bröden innan de gräddas.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk salt
  • ev finstrimlad bacon
  • ev finstrimlad lök
Lägg till i inköpslistan