Gateaus franskbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gateaus franskbröd

Att baka sitt eget bröd och bjuda på är en lyxig känsla. Ifall du vill börja med något enkelt men gott kan du prova detta franskbröd med endast fyra ingredienser. Brödet gräddas endast i fem minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös jästen i vattnet. Blanda ner saltet och mjölet. Knåda degen smidig i en stor matberedare med degkrokar. Låt den jäsa under handduk i ca 15 minuter.
  2. Knåda degen och låt jäsa ytterligare ca 15 minuter. Upprepa ytterligare 2-3 gånger.
  3. Ta degen ur bunken och knåda ur all luft. Dela i 4 bitar. Forma limpor. Lägg på smord bakplåt. Skåra dem. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 275°C.
  4. Pensla med vatten. Grädda bröden i 5 minuter. Sänk värmen till 225°C, grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 4 bröd
  • 25 g jäst (à 50 g)
  • 5 dl ljummet vatten (37ºC)
  • 1 msk salt
  • 780 g vetemjöl (780 g motsvarar ca 13 dl)
Lägg till i inköpslistan