Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lantbröd

Vad är godare än hemlagat matbröd? Detta recept på lantbröd är saftigt och relativt lättlagat. Brödet består bland annat av jäst, vatten och vetemjöl och satsen räcker till två stora bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet (spara ca 1/2 dl mjöl till utbakningen) och arbeta till en smidig deg.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två bröd och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Skåra dem och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37ºC)
  • ev 1/2 msk salt
  • 1 kg lant- eller vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer