Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Toskanska specialiteter

Om du är sugen på italienska läckerheter så är det här receptet på toskanska specialiteter någonting för dig. Njut av soltorkade tomater, pecorinoost och goda korvar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg några salladsblad i bottnen på en flat tallrik och strö över grovt hackade soltorkade tomater i olja.
  2. Dekorera kanterna med den i trekanter skivade osten och små korvar eller några skivor salami. Servera med brödskivor, flingsalt, svartpeppar
    och ringla över lite mer olivolja.

För alla

Fri från gluten och ägg, under förutsättning att man väljer bröd som passar och kontrollerar innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri ost, tofu eller en exotisk frukt, t ex papaya, i stället för pecorino. Kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 burk soltorkade tomater i olja (à ca 300 g)
  • 150 g pecorinoost (italiensk fårost)
  • 12 cinghiale (små stoppade korvar av vildsvin) eller italiensk salami (12 cinghiale motsvarar 150 g italiensk salami)
  • grovt bröd
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer