Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbiffsrullar med krämig spetskål

Recept på smakrika rostbiffsrullar med krämig spetskål - perfekt till buffé. Rullarna är enkla att laga med bland annat rostbiff, rödlök, spetskål, fänkål, crème fraiche och senap. Smidigt och gott till examensfester och annat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Rör ihop socker, vinäger och salt i en skål. Blanda ner löken och massera den lite så den mjuknar. Låt stå ca 10 minuter, tills löken blivit riktigt rosa och mjuk.
  2. Spetskål: Ansa och skär spetskål och fänkål i tunna strimlor. Blanda med crème fraiche och senap. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg lite kålsallad på varje rostbiffsskiva och rulla ihop till en rulle. Toppa med den syltade löken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot  Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 16 skivor rostbiff (16 skivor motsvarar ca 400 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
Krämig spetskål
  • 1/2 spetskål
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk grov skånsk senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan