Tortilla de patata
Tortilla de patata, eller potatisomelett är en matig måltid med spanska anor som du både kan servera enskilt eller som ett tillbehör. Omeletten tillagar du rätt snabbt på härligt vitlöksdoftande potatis, lök och ägg som steks i panna.
Ingredienser
8 portioner
5 - 6 potatisar (6 potatisar motsvarar ca 400 g)
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
8 ägg
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Totalt värdelöst recept. Blir bara ren dynga och håller ej ihop om man följer detta. Vänligen ta ner receptet från hemsidan eller kalla maträtten nått annat
Kristoffer
2023-03-24Blev bjuden på detta på Formentera. Där gällde 12 ägg och vi var sex personer .
Kurt
2019-05-12Ett tips till alla icke-vegetarianer är att skiva en kryddig korv och steka tillsammans med potatisen och löken för att få omeletten lite matigare.
Martin
2007-01-06