Tortellinisallad med zucchini och kapris

Pastasallad med tortellini är både enkelt och gott! Servera tortellinin med hyvlad zucchini marinerad med kapris, olja och citron och toppa med mynta och pumpakärnor. En sallad lika god kall som varm.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 250 g)
3 msk olivolja
3 msk kapris
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g färsk tortellini (t ex ricotta- och spenatfyllning)
1 1/2 dl hyvlad parmesan
1 dl plockad mynta
1/2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 448 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater34 g
Protein18 g
Kommentarer
10 stTog mer zucchini. Blandade ned lite basilika i myntan. Bytte ut tortellinin mot fettuccine och blandade i färskost med vitlök som jag rörde ut i lite vatten så det blev mer som en sås. Ja jag använde det jag hade hemma och det blev också jättegott.
Ann
Jag bytte myntan mot färsk basilika. Blev supergott!
Magnus
Mycket fräscht och gott. Adderar nog lite extra zucchini nästa gång
Kicki
Sååå gott och fräscht! Då jag inte hittade glutenfri tortellini i min butik tog jag vanlig glutenfri pasta och gjorde en röra av ricotta, vitlök, salt, peppar & basilika och klickade på 😍
Moa
Oväntat gott och fräscht i sin enkelhet!
Kristin
Överraskande gott och fräscht! Så mycket godare än jag kunde föreställa mig och kommer nog att bli en tortellini favorit framöver. Liz
Liz
Kan man byta ut zucchinin mot något tro?
Jennie
Hej Jennie! Du skulle kunna byta ut den mot fänkål eller paprika. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket god matig sallad👍
Ingabritt
Supergott! Kommer även att göra squash-röran till annat än pasta, som tillbehör till andra rätter.
Eva
Jättegott, det här kommer vi äta fler gånger i sommar
Margitha