Tortellinigratäng med spenat och soltorkad tomat

Till den här tortellinigratängen behöver du bara en ugnsform och en ugn, väldigt praktiskt och enkelt. Gratängen med tortellini lagar sig nästan själv då allt endast blandas ihop och sedan står i ugnen 30 minuter. Enkelt, gott och snabblagat.

Ingredienser
4 portioner
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 1/2 dl vispgrädde
200 g fryst bladspenat
2 förp smaksatta finkrossade tomater (t ex vitlök och chili, à 390 g)
1 1/2 msk grönsaks- eller kycklingfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
2 förp färsk pasta basilika tortelloni (à 250 g)
150 g riven ost
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
30 stGår den att frysa?
Catarina
Hej Catarina! Det går bra att frysa gratängen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Magiskt gott! Jag smulade ner lite fetaost i gratängen och använde mozzarella/basilika tortrllini istället. Mums!
Susanne
Fantastiskt gott, blir fler gånger
Ingela
Vi körde med Ica Selections Pastasås Ricotta & Pecorino istället för smaksatt krossad tomat andra gången vi gjorde detta recept. Och efter det har vi alltid kört på pastasås istället, mycket godare tycker vi 👌🏻.
Anders
Gott! Jag använde vegansk fylld pasta och Oatlys iMat Visp för att göra det lite mer växtbaserat
David
Enkelt och så gott!
Björn
Enkelt och kanongott!
Tomas
Enkelt och gott recept när man inte orkar skära en massa grejer. Dock kostar färdig tortellini och soltorkade tomater en del så tycker det är lite konstigt att Ica satte denna som en billig rätt. Men absolut ett recept jag ska göra då och då!
Daniel
Kört detta recept några gånger och har utgått från den som grund. Jag kokar numera upp "tomatsåsen" med alla ingredienser enligt ovan med 0,5dl vatten och 0,5dl extra grädde. Har även i schalottenlök, vitlök och ca 300gr spenat istället för 200. Smaksättning med de krossade tomaterna är basilika. Kryddar även extra med chili, svartpeppar och salt. Alltsammans mixas sen ihop innan det blandas ihop med pastan och ner i formen. Barnen älskar också det även om det blir mycket smak redan som grundrecept.
Richard
Överraskande smakrikt och gott! Absolut ska vi göra det fler gånger. Hoppas det är lika gott med glutenfria tortellini.
Maria