Tortellini med riven tomat och rucolapesto

Snabblagad pasta med spenatfyllda tortellini, härlig pesto av rucola, vitlök samt en god tomatsås. Toppa pastan med extra parmesan och mer rucola.

Ingredienser
4 portioner
Ruccolapesto
100 g parmesan
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
1/2 tsk salt
2 dl olivolja
50 g hel, skållad mandel
Tomatsås
4 tomater
1/2 citron
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
2 förp färsk tortellini med pesto (à 250 g)
65 g rucola
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3497 KJ / 837 kCal
Fett66 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stHade inte ruccola, tog bladpersilja funkade bra. Hade bara hälften av mandeln, ersatte med hasselnötter funkade också bra. Fräscht recept.
Johan