Torskrygg med vitlök

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Torskrygg med vitlök

Utmana dig själv i köket med denna torskrygg med vitlök. Den lättbrynta fisken låter du stå en stund i ugn tillsammans med buljong, vin och grädde innan du lägger upp på tallrikar och toppar med den smarriga vitlöks- och dillsåsen. Underbart gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Torskrygg med vitlök

Ingredienser

4 portioner
750 g torskrygg
2 msk vetemjöl
2 msk olivolja

Såsen

1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1/2 dl vispgrädde
100 g osaltat smör
2 hela vitlökar
1/2 dl bladpersilja (hackad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Måste kryddas lite mera. Pressa hellre vitlöken för att få fram smaken lite mera. Jag hade i färsk dragon istället för persilja.

Håkan

2011-03-03

Testa liknande recept

Pocherad torsk med primörer och kapris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskarhustruns fisksoppa
Betyg 4.1 av 5.
665 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i paprikasås
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga