Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskrygg med vitlök

Utmana dig själv i köket med denna torskrygg med vitlök. Den lättbrynta fisken låter du stå en stund i ugn tillsammans med buljong, vin och grädde innan du lägger upp på tallrikar och toppar med den smarriga vitlöks- och dillsåsen. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela fiskfiléerna i åtta lika stora bitar (för 4 port). Vänd dem i vetemjöl. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn fisken lätt på båda sidor. Slå på fiskbuljong, vitt vin och vispgrädde. Ställ pannan i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala och stek vitlöksklyftorna i torr panna (stek långsamt så att de får färg och blir mjuka). Finhacka persiljan. Lägg upp fiskbitarna på varma tallrikar.
  4. Rör i smöret i såsen och smaksätt med salt och peppar. Rör också i persiljan och de rostade vitlöksklyftorna. Häll såsen över fisken.
  5. Servera med t ex pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g torskrygg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
Såsen
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g osaltat smör
  • 2 hela vitlökar
  • 1/2 dl bladpersilja (hackad)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer