Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Torskgryta med räkor och pestoyoghurt

Torskgryta med räkor och pestoyoghurt är en underbar gryta som består av räkor, chilisås, saffran, fänkål, tomater, tabasco, vitt vin, lök, potatis, paprika, apelsin, citron och torsk, sej eller hoki. Blanda pesto och yoghurt och servera till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna. Fräs skalen i olivolja i en kastrull. Tillsätt chilisås, tabasco, vitt vin och vatten så att de täcker skalen. Koka 10-15 min.
  2. Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla paprika. Ansa och skiva fänkål och tomater.
  3. Sila räkbuljongen. Koka upp med potatis, fänkål, saffran, saft av citron och apelsin. Sjud 8-10 min.
  4. Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fiskbitar, tomat och paprika och låt sjuda ytterligare 7-8 min. Rör ner räkorna precis innan serveringen.
  5. Pestoyoghurt: Servera med matlagningsyoghurten blandad med pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 droppar tabasco
  • 2 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 fänkål
  • 4 tomater
  • 1/2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 citron
  • 2 apelsiner
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
Pestoyoghurt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk pesto (finns färdig på burk)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?