Räksoppa på skal
Denna krämiga räksoppa lagar du ganska lätt av räkskal du får över när du äter räkor. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.
Ingredienser
8 portioner
ca 2 l räkskal (rens)
4 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
3 dl vitt vin
1 l vatten
3 dl grädde
2 morötter
2 gula lökar
salt
1 dl Armagnac
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog både kräftskal och räkskal, mindre vatten, och redde med rå potatis i sista uppkoket. Mer cayennepeppar också.
Elisabet
2024-05-17När man reder av den då blir den bra.
Malin
2024-04-28Felskrivet recept, alla ingredienser ska inte i på en gång det är därför den blir så tunn.
Anna
2023-01-23