Torskgratäng à la Medelhavet | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskgratäng à la Medelhavet

Ett härligt recept på fiskgratäng à la Medelhavet med potatis, torsk och tomat. Krydda torskgratängen med vitlök, oregano och citron. Servera fisk- och potatisgratängen med isbergssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva kall kokt potatis. Lägg potatisskivorna i en ugnssäker form.
  3. Dela fiskfilé i mindre bitar. Skölj och skiva tomaterna. Lägg torsk och tomater ovanpå potatisen.
  4. Pressa saften ur citronen. Häll citronsaften över fisken. Pressa vitlök över. Strö över finhackad färsk oregano eller torkad, salt och citronpeppar.
  5. Droppa slutligen över olivolja. Täck formen och tillaga i 15-20 min. Servera fisken med isbergssallad i klyftor.

Tips

Rätten går bra att göra i mikrovågsugn. Den blir klar efter ca 10 min på full effekt (max 800 W).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g potatis helst färsk
  • 500 g torskfilé
  • 4 tomater
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk oregano (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info