Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskfilé med gräslök och tomatsmörsås

Enkelt och festligt recept på torsk med gräslök och tomatsmörsås. Du tillagar torskfilé i vitt vin och gör sedan en sås av fiskbuljongen genom att tillsätta smör, tomat och gräslök. Servera fisken med såsen och pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Skålla och skala tomaterna och låt dem svalna. Finhacka tomaterna och gräslöken.
  2. Lägg torskfiléerna i en traktörpanna eller stekpanna med lock. Salta och peppra fisken. Häll på vin och lägg på locket.
  3. Sjud filéerna på svag värme, ca 5 minuter. Ta upp filéerna och håll dem varma.
  4. Låt smöret smälta ner i fiskbuljongen. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt tomater och gräslök.
  5. Lägg upp fiskfiléerna på tallrikar och slå över såsen. Servera med pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka gräslök
  • 500 g sej, hoki eller torskfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer