Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torskfilé i paprikasås

En snabblagad och god torskfilé i paprikasås. Du blandar en sås av paprika, gräslök, fiskbuljong och matlagningsyoghurt som du låter fisken koka i. Servera den krämiga fisken med kokt, pressad potatis och bönor eller ärter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina torskfilén. Vänd blocket i vetemjöl blandat med salt och citronpeppar. Lägg fisken i en låg vid gryta, typ traktörpanna.
  2. Blanda samman hackad paprika med hackad gräslök, fiskbuljongtärning och matlagningsyoghurt. Späd ev med mjölk om såsen ser tjock ut.
  3. Häll blandningen över fisken. Koka grytan ca 15 minuter.
  4. Servera med kokt pressad potatis och bönor eller ärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 röd paprika
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ev 1 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan