Torskfilé i paprikasås
En snabblagad och god torskfilé i paprikasås. Du blandar en sås av paprika, gräslök, fiskbuljong och matlagningsyoghurt som du låter fisken koka i. Servera den krämiga fisken med kokt, pressad potatis och bönor eller ärter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1/2 röd paprika
2 msk hackad gräslök
1 fiskbuljongtärning
2 dl matlagningsyoghurt
ev 1 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Att koka yoghurt är ingen höjdare. Har läst att man måste göra redning på den för att det ska fungera. Jag lärde mig det the hard way, om man säger så. 😝
Anna-karin
2021-01-20Väldigt god, men alldeles för lite för att räcka till 4 portioner snarare 2-3 port.
Jenny
2010-09-20Det blev mycket godare än jag först trodde när jag läste receptet! Våra tre pojkar, som är mycket konservativa när det gäller mat, gillade det också! Detta lagar vi fler gånger!
Marie
2004-07-13