Torskfilé i paprikasås

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
6
Torskfilé i paprikasås

En snabblagad och god torskfilé i paprikasås. Du blandar en sås av paprika, gräslök, fiskbuljong och matlagningsyoghurt som du låter fisken koka i. Servera den krämiga fisken med kokt, pressad potatis och bönor eller ärter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997

Torskfilé i paprikasås

Ingredienser

4 portioner
1   pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
1/2 tsk  citronpeppar
1/2   röd paprika
2 msk  hackad gräslök
1   fiskbuljongtärning
2 dl  matlagningsyoghurt
ev 1 dl  mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Att koka yoghurt är ingen höjdare. Har läst att man måste göra redning på den för att det ska fungera. Jag lärde mig det the hard way, om man säger så. 😝

Anna-karin

2021-01-20

Väldigt god, men alldeles för lite för att räcka till 4 portioner snarare 2-3 port.

Jenny

2010-09-20

Det blev mycket godare än jag först trodde när jag läste receptet! Våra tre pojkar, som är mycket konservativa när det gäller mat, gillade det också! Detta lagar vi fler gånger!

Marie

2004-07-13

Testa liknande recept

Fiskgryta med champinjoner
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt torsk med ägg och persilja
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga