Torskfilé à la Chicago
Torskfilé à la Chicago går utmärkt att göra med torsk, sej, hoki eller valfri vit fisk. Fisken kryddas, paneras och steks. I den goda skyn har du tomat och lök fräst i smör smaksatt med timjan och citron. Servera potatis till denna läckra fiskrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1/2 dl vetemjöl
1 gul lök
2 tomater
3 msk smör eller margarin
1 msk hackad, färsk timjan eller torkad (1 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad)
800 g potatis
grönsallad
1 1/2 msk citronsaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott och lättlagat! Det finns dock en del brister i själva beskrivningen. Citron står inte med bland ingredienserna. Mycket irriterande, då jag skriver shoppinglistan genom att titta där. I arbetsbeskrivningen står det "smält ca margarin" Något måste ha fallit bort. Det står också "tillsätt saft av presad citron" Hur mycket är det? Som tillbehör valde jag stekt kulpotatis (på burk) kryddad med salt, krossad rosmarin och vitlökspulver. Jättegott!
Anders
2003-10-07enkelt och mycket godare än man tror.
Kristina
2002-08-31