Torskfilé à la Chicago

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Torskfilé à la Chicago

Torskfilé à la Chicago går utmärkt att göra med torsk, sej, hoki eller valfri vit fisk. Fisken kryddas, paneras och steks. I den goda skyn har du tomat och lök fräst i smör smaksatt med timjan och citron. Servera potatis till denna läckra fiskrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Torskfilé à la Chicago

Ingredienser

4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1/2 dl vetemjöl
1 gul lök
2 tomater
3 msk smör eller margarin
1 msk hackad, färsk timjan eller torkad (1 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad)
800 g potatis
grönsallad
1 1/2 msk citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och lättlagat! Det finns dock en del brister i själva beskrivningen. Citron står inte med bland ingredienserna. Mycket irriterande, då jag skriver shoppinglistan genom att titta där. I arbetsbeskrivningen står det "smält ca margarin" Något måste ha fallit bort. Det står också "tillsätt saft av presad citron" Hur mycket är det? Som tillbehör valde jag stekt kulpotatis (på burk) kryddad med salt, krossad rosmarin och vitlökspulver. Jättegott!

Anders

2003-10-07

enkelt och mycket godare än man tror.

Kristina

2002-08-31

Testa liknande recept

Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt torsk med ägg och persilja
Betyg 2.8 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
386 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med ruccolapesto
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga