Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskfilé à la Chicago

Torskfilé à la Chicago går utmärkt att göra med torsk, sej, hoki eller valfri vit fisk. Fisken kryddas, paneras och steks. I den goda skyn har du tomat och lök fräst i smör smaksatt med timjan och citron. Servera potatis till denna läckra fiskrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra torskfilén med salt och citronpeppar. Vänd filéerna i vetemjöl.
  2. Skala och hacka löken och skär tomaterna i bitar.
  3. Smält margarin eller smör i en stekpanna. Stek filéerna på medelvärme 5-6 minuter per sida. Ta upp och håll varma.
  4. Fräs löken i matfett. Tillsätt saft av pressad citron. Rör ner tomatbitarna. Smaka av med hackad timjan eller torkad. Servera fisken med tomat-lökskyn över, kokt potatis och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 msk hackad, färsk timjan eller torkad (1 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad)
  • 800 g potatis
  • grönsallad
  • 1 1/2 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?