Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Torsk pytt i panna

En god variant på en gammal klassiker finner du i denna mumsiga pytt i panna med torsk. Gör klart dina potatisar, lök och zucchinin innan du försiktigt blandar i den stekta fisken. Din torsk pytt i panna med fin citruston serveras sedan med yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och löken. Skölj zucchinin. Skär potatis, lök och zucchini i grova tärningar. Stek potatisen i olivoljan i en stekpanna på låg värme i ca 5 min. Tillsätt sedan löken och zucchinin. Blanda alltsammans och håll det varmt.
  2. Skär torskfilén i lika stora bitar och stek dem på hög värme i ca 2 min. Blanda alltsammans försiktigt så att det inte blir mosigt.
  3. Tvätta citronen och finriv skalet. Hacka persiljan. Tillsätt citronskal, persilja och pressad vitlök i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera pytten direkt med en klick yoghurt på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 8 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer