Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zucchinilax med ingefärsyoghurt

Zucchinilax med ingefärsyoghurt är tack vare sin korta tillagningstid den perfekta vardagsmiddagen. Laxfiléerna täcks med en zucchiniblandning och tillagas i ugnen. Servera kokt potatis till zucchinilaxen och såsen av ingefära och matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
  2. Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
  3. Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över portionsbitarna eller den hela filén. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
  4. Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
  5. Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och matlagningsyoughurt med  imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 medelstora zucchini
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 burk crème fraiche (à 2 dl)
  • 4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
Sås
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
Lägg till i inköpslistan