Zucchinilax med ingefärsyoghurt

15
1
Zucchinilax med ingefärsyoghurt

Zucchinilax med ingefärsyoghurt är tack vare sin korta tillagningstid den perfekta vardagsmiddagen. Laxfiléerna täcks med en zucchiniblandning och tillagas i ugnen. Servera kokt potatis till zucchinilaxen och såsen av ingefära och matlagningsyoghurt.

Zucchinilax med ingefärsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)

Sås

1 tsk färsk, riven ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och matlagningsyoughurt med  imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Barbro

2002-08-20

Enkelt, lättlagat, jättegott. Ingefäran i såsen ger en fin smakbrytning.