Zucchinilax med ingefärsyoghurt
Zucchinilax med ingefärsyoghurt är tack vare sin korta tillagningstid den perfekta vardagsmiddagen. Laxfiléerna täcks med en zucchiniblandning och tillagas i ugnen. Servera kokt potatis till zucchinilaxen och såsen av ingefära och matlagningsyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
Sås
1 tsk färsk, riven ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt, lättlagat, jättegott. Ingefäran i såsen ger en fin smakbrytning.
Barbro
2002-08-20