Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong

Ett lyxigt recept med blåmusslor som du kokar i vitt vin och äter tillsammans med torsk, palsternacka och purjolök. Musslor är festligt och blir ljuvligt i denna gräddiga buljong med kryddpeppar och palsternacka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta musslorna rena. Släng de som inte sluter sig. Lägg grovhackad gul lök och vitlök i en varm kastrull med olja. Fräs löken.
  2. Lägg i musslorna och häll i vinet. Sätt på ett lock och låt koka tills musslorna precis öppnar sig, ca 5 minuter.
  3. Häll musslorna i ett durkslag och spara buljongen. Häll buljongen i kastrullen och tillsätt finhackad palsternacka, kryddpeppar, vatten, fiskbuljongtärning och grädde. Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter. Dra av värmen och låt "dra" i ca 5 minuter.
  4. Sila buljongen och lägg i torsken, tärnad palsternacka samt sist strimlad purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp och låt fisken bli genomkokt. Blanka av buljongen med smör. Servera.

För alla

Läs noga ingredienserna på fiskbuljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg blåmusslor
  • 1 grovhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 finhackade palsternackor
  • 12 kryddpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g sej, hoki eller torskfilé i bitar
  • 2 dl tärnad palsternacka
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info