Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong
![Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett lyxigt recept med blåmusslor som du kokar i vitt vin och äter tillsammans med torsk, palsternacka och purjolök. Musslor är festligt och blir ljuvligt i denna gräddiga buljong med kryddpeppar och palsternacka.
![Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg blåmusslor
1 grovhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl vitt vin
3 finhackade palsternackor
12 kryddpepparkorn
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
600 g sej, hoki eller torskfilé i bitar
2 dl tärnad palsternacka
1 dl finstrimlad purjolök
salt och peppar
1 msk smör
För alla
Läs noga ingredienserna på fiskbuljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer