Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong

Ett lyxigt recept med blåmusslor som du kokar i vitt vin och äter tillsammans med torsk, palsternacka och purjolök. Musslor är festligt och blir ljuvligt i denna gräddiga buljong med kryddpeppar och palsternacka.

Torsk och blåmussla i kryddpeppar- och palsternacksbuljong

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  blåmusslor
1   grovhackad gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  vitt vin
3   finhackade palsternackor
12   kryddpepparkorn
3 dl  vatten
1   fiskbuljongtärning
2 dl  vispgrädde
600 g  sej, hoki eller torskfilé i bitar
2 dl  tärnad palsternacka
1 dl  finstrimlad purjolök
salt och peppar
1 msk  smör

För alla

Läs noga ingredienserna på fiskbuljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
158 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musselpanna med thaismak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto frutti de mare
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga