Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Torsk med ugnsbakade tomater och kapris

Ett härligt recept på smakrik torsk med ugnsbakade tomater och kapris. Tomaterna kryddar du med bland annat vitlök och socker och tillagar i ugn precis som du gör med fisken. Servera gärna till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär tomaterna mitt itu och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla med olivolja och hyvla över vitlök. Strö över socker, salt och peppar. Tillaga i ugn i 1 1/2 timme eller längre.
  3. Skär torsken i bitar och marinera dem i olivolja och senap. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in dem i ugnen ca 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
  4. Lägg upp tomater och torsk på tallrikar. Häll ihop det spad som bildats i tomat- och fiskformarna och rör ner kapris i spadet. Slå det över fisken och garnera med örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g sej, hoki eller torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade, färska örter (t ex basilika, timjan, dill eller persilja)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?