Torsk med musselsås

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Torsk med musselsås

Torsk med musselsås, eller ugnsbakad torskfilé som du serverar med en härlig sås på musslor, lök och morot. Musselsåsen är otroligt smakrik med kryddor, vin, fiskfond och tomatpuré i härlig mix och med potatis till fisken blir middagen komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Torsk med musselsås

Ingredienser

4 portioner

Torsk

700 g torskfilé i portionsbitar, gärna torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Musselsås

2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten morot
1/2 tsk hela fänkålsfrön
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten eller vitt vin
1 burk blåmusslor i lag (à 360 g)
2 - 3 msk hackad bladpersilja
3 krm socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

00:20:00
00:01:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket gott! Med Icas rökta musslor i olja blev det fantastiskt!

    Cecilia

  • Mycket gott.👍

    Margareta

  • Mycket gott. En favorit sedan länge!

    Lennart

Testa liknande recept

  • Guinnesskokta musslor med dill
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxsoppa med grädde och vitt vin
    Betyg 4.3 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torskchowder
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skaldjurspaella i långpanna
    Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad