Torsk med fräsch grönsaksröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med fräsch grönsaksröra

Smakrika torskfiléer med en fräsch röra av paprika och chilismaksatt crème fraiche, salladslök och majs. Torsk med fräsch grönsaksröra serveras med långkornigt ris och haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Krydda torsken med salt, socker och peppar. Stek torsken i olja ca 4 minuter per sida.
  3. Låt majsen rinna av. Skölj och strimla salladslöken.
  4. Värm crème fraichen med vatten. Rör i majs och lök och låt puttra några minuter.
  5. Servera torsken med ris och grönsaksröra och haricots verts.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche smaksatt med paprika och chili.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) smaksatt med paprika och chili.

Tips

Får du inte tag på crème fraiche smaksatt med paprika och chili, kan du själv blanda lätt crème fraiche med 1/2 dl ajvar relish och 1-2 krm kajennpeppar. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13,5 %)
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan