Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med couscous

En varm och fräsch couscoussallad som innehåller rödlök, morot och purjolök är ett roligare och mer annorlunda tillbehör till torsken. Såsen bidrar med intensiva smaker från ingefära och vitlök och gör rätten till en riktig fullträff.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous enligt anvisningar på paketet. Håll couscousen varm.
  2. Skala och hacka rödlök och morot. Skölj och skiva purjolök och sockerärter.
  3. Förväll morötterna några minuter i kokande vatten. Tillsätt rödlök, purjolök och sockerärter i det kokande vattnet. Låt dem bli mjuka. Ta upp grönsakerna, låt rinna av och blanda med couscous. Håll varmt.
  4. Sås: Mixa ingefäran väl med pressad vitlök, honung och soja. Blanda detta med hönsbuljong och värm såsen försiktigt.
    Om såsen känns för salt, smaksätt med lite mer honung. Red av såsen med maizena eller arrowrot om den är lite för tunn.
  5. Stek torsken i olivolja i het panna (gärna "teflon"), beräkna 3-4 minuter per sida. Låt fisken vila någon minut.
  6. Servera med couscous och sås i botten på tallriken, med fisken ovanpå. Använd gärna varma tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 stor rödlök
  • 1 stor morot
  • 1/3 purjolök
  • 20 sockerärter
  • 800 g torskfilé, sej eller hoki
  • 2 msk olivolja
Sås
  • ca 20 g riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 dl soja
  • 2 dl hönsbuljong
  • ev maizena majsstärkelse eller arrowrot
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare