Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfiléer i kokossås med couscous och frästa grönsaker

Ett fantastiskt smarrigt kycklingrecept med orientaliska smaker. Kokossåsen med lime, vitlök och chili är gudomlig. Kokoskycklingen serveras med couscous och frästa grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs vitlök och chili i oljan i en traktörpanna.
  2. Låt kycklingfiléerna bryna med ca 2 min/sida. Krydda med salt. Häll över kokosmjölken. Låt puttra ca 10-12 min utan lock. Garnera med skivor av lime och korianderblad.
  3. Couscous: Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och dra kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.
  4. Frästa grönsaker: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs purjo och paprika i oljan i en stekpanna. Blanda i majsen och krydda med salt och peppar.
  5. Servera kycklingfiléerna i såsen med couscous och frästa grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 1 lime
  • färsk koriander
Couscous
  • 3 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl couscous
Frästa grönsaker
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl majs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?