Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torsdagssoppan på mitt sätt

Intressant fisksoppa med fyllig smak av fänkål och vitlök. Denna mästerliga torsdagssoppa smakar faktiskt lika bra på fredag och gärna med en gratinerad ostsmörgås till. Du kan såklart göra den på ditt sätt och variera i det oändliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj och strimla fänkålen. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Tillsätt krossade tomater och vatten, salt, peppar och fiskbuljongtärning. Låt småkoka ca 10 minuter under lock.
  3. Skär fisken i kuber. Lägg ner dem i soppan och låt koka några minuter tills de är vita och ogenomskinliga.
  4. Skölj av de vita bönorna och rör ner dem försiktigt. Smaka av med mer kryddor. Servera soppan med gratinerad ostsmörgås, gärna dubbla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400-500 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 pkt fryst sej (à ca 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à ca 400 g) t ex cannellinibönor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer