Topfenstrudel – strudel med kvarg

Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Topfenstrudel – strudel med kvarg

Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser

8 portioner
8 ark filodeg
3 ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
250 g naturell kvarg (10%)
1 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
2 krm vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)

Körsbärskompott

250 g urkärnade körsbär
2 msk strösocker
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.

    Marjaana

  • Hur många ark till varje rulle?

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

  • Körsbärskompott
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glaserade körsbär
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssaft
    Betyg 4.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssås
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt med choklad
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad