UNDER 45 MIN | Medel

Körsbärskompott med apelsin

Gör en fyllig kompott på körsbär smaksatt med apelsin och citron. Den smakrika körbärskompotten är supergod på scones, till yoghurt, frukostgröten eller till desserten.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5-6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa 1/3 av körsbären till en grov puré och dela resten på hälften.
  2. Tvätta och riv det yttersta skalet av apelsinen och citronen och pressa saften.
  3. Lägg socker och vatten i en kastrull och koka tills du får en gyllene karamell.
  4. Tillsätt citrusjuicen lite i taget tills det kokat in i karamellen, tillsätt sedan puré och körsbär samt citrusskalen och låt koka på medelvärme 15–20 minuter tills det får en tjockare konsistens.
  5. Häll upp i väl rengjord glasburk med lock och förvara i kyl. Håller ca två veckor i kylen men kompotten går även bra att frysa.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 5-6 dl
  • 1 l frysta körsbär
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten