Tonfisktacos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfisktacos

Prova en ny variant på tacos genom att göra denna snabblagade tonfisktacos. Blanda en god röra av tonfisken, mango och crème fraiche som du ger fin smak med lite limesaft samt koriander. Ät tonfisksröran i tacoskal med sallad, tomat och krispig lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av. Skala och tärna mangon. Blanda ner den i lätt crème fraiche. Smaka av med saft av pressad lime, salt, peppar och koriander. Rör försiktigt ner tonfisken.
  2. Skölj isbersgssallad och riv i bitar. Skiva tomater. Skala och skiva rödlök. Fyll tacoskalen med sallad, tomat och tonfiskröra. Ringla över några rödlöksringar. Servera.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 1 mango
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk saft av pressad lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk koriander
  • isbergssallad
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • tacoskal
Lägg till i inköpslistan