Tonfisksallad med äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tonfisksallad med äpple

Tonfisksallad med äpple är lätt att förbereda och lika lätt att äta upp. Blanda äpple och tonfisk med en sås av majonnäs, gräddfil och curry. Garnera med hårdkokta ägg och salladsblad. Enkelt, gott och prisvärt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av väl. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  2. Skölj äpplena väl och riv dem grovt på rivjärn. Droppa över citronsaft. Blanda om och vänd ner det i tonfisken.
  3. Sås: Rör samman majonnäs och gräddfil. Smaksätt med curry eller senapspulver. Blanda samman tonfiskröran med såsen.
  4. Garnering: Lägg upp salladen i en serveringsskål och garnera med äggklyftor och sallatsblad eller gör salladsportioner serverade på sallatsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i olja eller vatten (à 200 g)
  • 2 äpple
  • pressad saft av 1/2 citron
Garnering
  • 2 hårdkokta ägg
  • sallatsblad
Salladssås
  • 1 dl majonnäs
  • 3/4 dl gräddfil
  • 3/4 tsk curry eller senapspulver
Lägg till i inköpslistan