Tonfiskröra med äpple

Denna tonfiskröra med äpple, crème fraiche och basilika rör du snabbt ihop. Lika god att servera till pasta eller bröd eller som krämigt tillbehör till en fräsch sallad. Tabascon ger god hetta.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
3 hackade soltorkade tomater
1/2 dl grovhackad färsk basilika
1/2 finhackad rödlök
1 tärnat syrligt äpple (gärna granny smith)
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm tabasco
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Serveringsförslag
rostat surdegsbröd
blandsallad
nykokt pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är räknat exkl serveringsförslag.
Energi1074 KJ / 256 kCal
Fett17 g
Salt27 g
Kolhydrater8.8 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stJätte god lunchröra. Bra att det inte innehåller ägg så man kan spara den en dag eller två om det blir ngt över. Eva
Eva
God röra, näringsvärdena per portion är dock väldigt fel
Emil
Hej Emil! Nu är näringsvärdena omräknade. Beräkningen är för röran utan tillbehör. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gott och lätt att göra. Lite för mycket salt bara.
Annika
Hej Annika och övriga kunder! ICAs kockar har nu sett över receptet och saltmängden är minskad. Tack för alla era kommentarer. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket