Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskris med hetta

Tonfiskris med hetta är den optimala rätten att göra när du har ont om tid. Riset kokas med lök och het chili och blandas med nyttig tonfisk och spröda wokgrönsaker med inslag av fisksås och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i hälften av oljan i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 20 min.
  2. Fräs wokgrönsakerna i resten av oljan i en stekpanna enligt förpackningens anvisning. Krydda med fisksås och ingefära.
  3. Låt tonfisken rinna av. Vänd ner grönsaker och tonfisk i riset.
  4. Servera med gurkstavar och sojasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (gärna thai, à 600 g)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
Till servering
  • gurka
  • sojasås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?