Tonfiskris med hetta
Tonfiskris med hetta är den optimala rätten att göra när du har ont om tid. Riset kokas med lök och het chili och blandas med nyttig tonfisk och spröda wokgrönsaker med inslag av fisksås och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk olja
3 dl långkornigt ris
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (gärna thai, à 600 g)
1 msk fisksås
1 msk färskriven ingefära
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
Till servering
gurka
sojasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkel men menlös rätt. Ingen hetta att tala om, hade behövts mycket mer chili. Vi tycker att den behöver något mer, lite sweet chilisås eller liknande. Får prova igen med lite sambal i riset.
Therés
2021-06-28