Tonfiskris med hetta

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Tonfiskris med hetta

Tonfiskris med hetta är den optimala rätten att göra när du har ont om tid. Riset kokas med lök och het chili och blandas med nyttig tonfisk och spröda wokgrönsaker med inslag av fisksås och ingefära.

Tonfiskris med hetta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   röd chili t ex spansk peppar
2 msk  olja
3 dl  långkornigt ris
6 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1   påse djupfrysta wokgrönsaker (gärna thai, à 600 g)
1 msk  fisksås
1 msk  färskriven ingefära
2   burkar tonfisk i vatten (à 200 g)

Till servering

gurka
sojasås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Enkel men menlös rätt. Ingen hetta att tala om, hade behövts mycket mer chili. Vi tycker att den behöver något mer, lite sweet chilisås eller liknande. Får prova igen med lite sambal i riset.

Therés

2021-06-28

Testa liknande recept

Lövbiffwok med ris
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk i het vinägrett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskburgare- Albacore sliders
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banh mi med asiatiska köttbullar
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med kokossmak
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga