Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfiskgratäng med tomater

En välsmakande tonfiskgratäng med tomater. Varva skivad potatis med krispig purjolök och mumsig tonfisk. Gör en klassisk äggstanning med crème fraiche, riven ost och kryddor och grädda i ugn till en ljuvlig gratäng.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala eventuellt och skär potatisen i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i matfettet i en stekpanna.
  3. Låt tonfisken rinna av.
  4. Varva potatis, purjo och tonfisk i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen.
  5. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  6. Servera gratängen med klyftor av isbergssallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, byt till lagrad riven ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris- soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kokt, kall potatis
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 4 tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?