Tonfiskdip med chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskdip med chili

Tonfiskdip med chili passar lika utmärkt som mingelmat på festen som till kvällssnacks framför tvn! Tonfisken mixar du med rödlök och vitlök och blandar sedan med crème fraiche och chili. Servera din delikata röra med grissini, chips eller grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av. Mixa tonfisken med skalad lök och vitlök samt salt i en matberedare eller mixer.
  2. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Rör i chili och lätt crème fraiche i den mixade tonfisken.
  3. Häll upp dippen i en skål och servera med grönsaker, grissini eller chips att dippa med.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 klyfta gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 röd eller grön chili
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan