Tomtesnaps

Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
0
Tomtesnaps

Om du är ute i god tid kan du krydda dina egna snapsar inför jul. Tomtesnaps gör du genom att krydda Brännvin Special med kryddnejlika, kanel, russin, pomeransskal, ingefära, mandlar och kardemummafrön. Enkelt men mäktigt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Tomtesnaps

Ingredienser

1 sats
75 cl  Brännvin special (34 %)
1   liten nypa kryddnejlika
1   kanelstång
5   russin
1   pomeransskal
1   nypa ingefära
3   hackade mandlar
5   kardemummafrön

Gör så här

Tips

Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Snaps med julsmak
Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrus- och saffranssnaps
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julkryddad snaps
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga