Tomattarte på smördeg

Ta tillvara säsongens tomater i olika färg och form och laga en tarte med ricottaost och tomat. Resultatet blir en vacker paj med tomater i fokus som passar både som förrätt eller middagens huvudnummer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
8 bufféportioner
1 förp kyld smördeg à 280 g (gärna glutenfri)
125 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 - 4 tomater (gärna i olika färger)
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin. basilika och timjan)
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta blev jättebra. Jag tog de tomater vi hade skördat dvs körsbärstomater.
Mitra
2024-10-03Hej, går det att förbered denna dagen innan eller blir den saggig då?
Theréz
2024-06-09Hej Theréz! Den kommer tyvärr inte hålla sig frasig om den görs dagen innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-06-10Denna är fantastiskt god. Har gjort den flera gånger och håller med ta en burk ricotta blir lite saftigare då.
Caroline
2021-09-17