Tomattarte på smördeg

Ta tillvara säsongens tomater i olika färg och form och laga en tarte med ricottaost och tomat. Resultatet blir en vacker paj med tomater i fokus som passar både som förrätt eller middagens huvudnummer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
8 bufféportioner
1 förp kyld smördeg à 280 g (gärna glutenfri)
125 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 - 4 tomater (gärna i olika färger)
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin. basilika och timjan)
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stDetta blev jättebra. Jag tog de tomater vi hade skördat dvs körsbärstomater.
Mitra
Hej, går det att förbered denna dagen innan eller blir den saggig då?
Theréz
Hej Theréz! Den kommer tyvärr inte hålla sig frasig om den görs dagen innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Denna är fantastiskt god. Har gjort den flera gånger och håller med ta en burk ricotta blir lite saftigare då.
Caroline