Tomattarte på smördeg

Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Tomattarte på smördeg

Ta tillvara säsongens tomater i olika färg och form och laga en tarte med ricottaost och tomat. Resultatet blir en vacker paj med tomater i fokus som passar både som förrätt eller middagens huvudnummer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Tomattarte på smördeg

Ingredienser

8 bufféportioner
1 förp kyld smördeg à 280 g (gärna glutenfri)
125 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 - 4 tomater (gärna i olika färger)
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin. basilika och timjan)

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Detta blev jättebra. Jag tog de tomater vi hade skördat dvs körsbärstomater.

    Mitra

  • Hej, går det att förbered denna dagen innan eller blir den saggig då?

    Theréz

    Hej Theréz! Den kommer tyvärr inte hålla sig frasig om den görs dagen innan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Denna är fantastiskt god. Har gjort den flera gånger och håller med ta en burk ricotta blir lite saftigare då.

    Caroline

  • Supergott! Använd 250g ricotta istället, blir kanon.

    Oscar

  • Väldigt god smördeg. Den kommer jag köpa fler gånger. Däremot ändrade jag lite i receptet. Av misstag tog jag 250 g ricottaost istället 125 som står i receptet. Det misstaget TÄNKER JAG GÖRA till nästa gång. Jag tog vad jag hade hemma i tomatväg och då fick det bli små halverade plommontomater. Det kommer jag använda fortsättningsvis och adderade soltorkade tomater som jag strimlade. Förutom detta så förstekte jag lite lätt bacon och klyftad gul lök som jag toppade ovanpå, kryddade upp den ytterligare med chiliflakes och satte in i ugnen. Efteråt ringlade jag lite olivolja och toppade med krispig rucculasallad. De små söta tomaterna blev en fin kontrast till det salta baconet. Förutom detta så följde jag receptet men man kan väl knappast kalla den tomattarte efter denna självsvådliga behandling. Tiden i ugnen passade perfekt.

    Yvonne

  • 50 minuter?Är det rätt? Påden färdiga degen står det 30

    Anders

    Hej Anders! Ursäkta sent svar. Tiden på receptet med 50 minuter stämmer. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Med färdig smördeg gick det snabbt och enkelt att laga den här rätten. Perfekt som drinktilltugg eller på buffébordet.

    Anna

Testa liknande recept

  • Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökgalette
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad