Tomatsoppa med ris, feta och basilika

46
4
Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Tomatsoppa med ris, feta och basilika är en rik soppa som funkar bra som huvudrätt till hela familjen. Toppa den röda soppan med strimlad, grön basilika och servera med ett gott lantbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Ingredienser

4 portioner
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk socker

Topping

1 kruka basilika
1 paket fetaost (à 200 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera  innehållet i fonden, använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Mariella

2022-08-02

Jättegod! Använde finkrossade tomater och bytte ut riset mot risoni.

Anders

2020-03-10

Jättegod Hade hela tomater i Tillsatte även lite purjolök mixade halva soppan med de hela tomaterna. Till ris hade jag risottoris som jag förbokade

Charlotte

2020-03-03

Tyckte soppan var väldigt god! Tog krossade tomater istället för hela, för-kokade riset (hade vara långtids ris) och sen mixade jag soppan på slutet med allt i. Gillar när soppan är slät! Passar jättebra att värma!