Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Tomatsoppa med ris, feta och basilika är en rik soppa som funkar bra som huvudrätt till hela familjen. Toppa den röda soppan med strimlad, grön basilika och servera med ett gott lantbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
  3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med salt, peppar och socker.
  4. Topping: Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera  innehållet i fonden, använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
  • 1 l vatten
  • 1 dl snabbkokt ris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk socker
Topping
  • 1 kruka basilika
  • 1 paket fetaost (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan