I en mustig och smakrik tomatsås kryddad med spiskummin, oregano, apelsin och vitlök får zucchinin och babyspenaten puttra tills smakerna gift sig och väldoften spridit sig. Toppa med krämig fetaost, gröna oreganoblad, servera allt med nykokt fluffig couscous och avnjut middagen med något gott att dricka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den klarar sig bättre utan apelsin.
Anette
2022-01-21