Tomatsås med zucchini och chili

5
0 Klimatsmart
Tomatsås med zucchini och chili

I en mustig och smakrik tomatsås kryddad med spiskummin, oregano, apelsin och vitlök får zucchinin och babyspenaten puttra tills smakerna gift sig och väldoften spridit sig. Toppa med krämig fetaost, gröna oreganoblad, servera allt med nykokt fluffig couscous och avnjut middagen med något gott att dricka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Tomatsås med zucchini och chili

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1
gul lök
1
zucchini
1
röd chili
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
500 g
passerade tomater
1 tsk
spiskummin
65 g
babyspenat
-
salt och peppar
1
apelsin
1/2
kruka oregano

Couscous

4
port couscous
1
grönsaksbuljongtärning

Till servering

150 g
fetaost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna en klick gräddfil till rätten.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2126 KJ / 508 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept