Tomatsås med zucchini och chili
I en mustig och smakrik tomatsås kryddad med spiskummin, oregano, apelsin och vitlök får zucchinin och babyspenaten puttra tills smakerna gift sig och väldoften spridit sig. Toppa med krämig fetaost, gröna oreganoblad, servera allt med nykokt fluffig couscous och avnjut middagen med något gott att dricka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 zucchini
1 röd chili
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1 tsk spiskummin
65 g babyspenat
salt
peppar
1 apelsin
1/2 kruka oregano
Couscous
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
Till servering
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 508 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Timjan istället för oregano smakade jättegott och apelsinen satte pricken!
Barbro
2023-12-12Den klarar sig bättre utan apelsin.
Anette
2022-01-21