Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsås

Om du vill ha en riktig smak av Italien så ska du laga till en riktigt smarrig tomatsås! Krossade tomater, vitlök, olivolja och gul lök är allt du behöver för att göra såsen som förgyller vilken pasta som helst.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta.
  2. Bryn löken i olivolja. Tillsätt krossade (avrunna) tomater och låt puttra en stund. Skär tomater i tärningar och lägg i kastrullen. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar (avrunna) krossade tomater (à 400 g)
  • 2 tomater
  • salt
Lägg till i inköpslistan