Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatsås

En vinnande sås med tomater, lök, färsk basilika och salvia. Tomatsåsen passar utmärkt att ha på pizzor eller att äta som en vegetarisk sås till pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Häll i hela och krossade tomater.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, utom oljan, och krydda efter smak. Låt puttra i ca 15 minuter under lock.
  3. Tillsätt olivoljan, låt puttra 5 minuter till och mixa såsen. Ta bort skummet högst upp.
  4. Man kan välja om man nu vill passera såsen genom en sil eller låta den vara lite mer matig.

För alla

Tomatsåsen är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut smöret mot olja.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 gul lök
  • 3 msk olja
  • 3 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 salviablad
  • 2 krm socker
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?