Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och papayasalsa med koriander

En salsa som passar de flesta rätter är denna med tomater och papaya i grunden som kryddas med koriander. Den söta papayan och tomaterna vägs upp av lite limejuice som du blandar i salsan innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skala papayan. Dela och kärna ur tomaterna. Skär papaya och tomat i små tärningar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i olja i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Blanda löken med papaya- och tomattärningarna samt limejuice. Vänd ner koriandern och kryddpepparn.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Servera gärna salsan till Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 2 mogna papayor (à 350 g)
  • ca 800 g tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • salt och svartpeppar
  • socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?