Tomatsallad med ädelost
En gudomlig sallad med tomat, rödlök, gurka och ädelost i en lätt vinägrett. En läcker sallad som är färgsprakande och snabblagad. Passar utmärkt att äta som den är med ett gott bröd, eller att servera till maten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
10 portioner
1 rödlök
8 tomater
1 gurka
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 gräddädelost (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt god. Borde följt idéen att servera osten separat, men i mitt tycke var det görgott!
Annie
2014-06-09Jättegod sallad, testade att ta samma mängd fetaost i stället för ädelost. Detta uppskattades av alla.
Charlotta
2003-09-14Uppskattad sallad på buffébordet. Gör den gärna en dag i förväg så smakerna hinner blandas. Ädelosten serverade jag i en skål bredvid, uppskattat av dem som har svårt för smaken.
Annette
2003-02-09