Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomatsallad med ädelost

En gudomlig sallad med tomat, rödlök, gurka och ädelost i en lätt vinägrett. En läcker sallad som är färgsprakande och snabblagad. Passar utmärkt att äta som den är med ett gott bröd, eller att servera till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skär tomater och gurka i bitar. Blanda ihop allt på ett stort djupt fat.
  2. Blanda olja och vinäger och häll det över grönsakerna. Krydda med salt, peppar och persilja.
  3. Smula osten i bitar över salladen vid serveringen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ädelosten och använd i stället tofu.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rödlök
  • 8 tomater
  • 1 gurka
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 gräddädelost (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?