Tomatsallad med ädelost

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Tomatsallad med ädelost

En gudomlig sallad med tomat, rödlök, gurka och ädelost i en lätt vinägrett. En läcker sallad som är färgsprakande och snabblagad. Passar utmärkt att äta som den är med ett gott bröd, eller att servera till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Tomatsallad med ädelost

Ingredienser

10 portioner
1 rödlök
8 tomater
1 gurka
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 gräddädelost (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god. Borde följt idéen att servera osten separat, men i mitt tycke var det görgott!

Annie

2014-06-09

Jättegod sallad, testade att ta samma mängd fetaost i stället för ädelost. Detta uppskattades av alla.

Charlotta

2003-09-14

Uppskattad sallad på buffébordet. Gör den gärna en dag i förväg så smakerna hinner blandas. Ädelosten serverade jag i en skål bredvid, uppskattat av dem som har svårt för smaken.

Annette

2003-02-09

Testa liknande recept

Grekisk biffgryta
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumisallad
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spa-sallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbsfest
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurka och fänkål i dijon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga