Denna ljuvliga spa-sallad tillagar du snabbt till din familj. Den vackra, smakrika blodgrapen är en fin kontrast mot den krämiga avokadon och den rökta, salta skinkan som du serverar ihop med den matiga dinkelsalladen.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2009
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt dinkelvete med quinoa eller fullkornsris.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2009-02-13TESTLAGARE SARA GOLLERT Dinkelvete var en bra bas med gott tuggmotstånd. Pumpakärneoljan var spännande fast jag tycker rapsolja ger en »renare« smak. Jag tog bort oliverna och la till körsbärstomater och fetaost som det salta. I stället för kalkon serverade vi kallrökt lax till. Grape och lax var en oväntat god kombo! BETYG: 4,5
Redaktionen
2009-02-13TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Hela familjen gillade salladen. Den blev en absolut favorit som vi faktiskt hunnit laga flera gånger. Vi testade att byta ut grapefrukten mot granatäppelkärnor. Det blev också gott. Salladen funkar både som ensamrätt och till grillad fisk och potatis. BETYG: 5,0
Redaktionen
2009-02-13TESTLAGARE MALIN HAGMAN Jag som inte tycker om blodgrape blev glatt överraskad. Tillsammans med koriandern blev det jättegott! Vi provade också med ris i stället för dinkel. Jag stekte tunnskivad kassler till och tog i en extra avokado. Pumpakärneoljan var fantastiskt god och salladen rejält mättande. BETYG: 4,2