Spa-sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spa-sallad

Denna ljuvliga spa-sallad tillagar du snabbt till din familj. Den vackra, smakrika blodgrapen är en fin kontrast mot den krämiga avokadon och den rökta, salta skinkan som du serverar ihop med den matiga dinkelsalladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla löken. Lägg den i kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra smaken.
  2. Koka dinkelvetet enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut avokadoköttet och skär i skivor. Skala och skär ut hinnfria grapeklyftor. Skala gurkan, skär den på längden och kärna ur. Skär den i skivor. Hacka koriandern/persiljan.
  4. Blanda frukt, grönsaker och koriander/ persilja med olja och vinäger. Salta och peppra väl. Rör i dinkel och garnera med oliver.
  5. Till servering: Servera gärna med några skivor rökt kalkon.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt dinkelvete med quinoa eller fullkornsris.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2009.

Tips

Koka dinkelvetet kvällen före och förvara i kylen. Då blir det en riktigt snabblagad rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 dl helt dinkelvete
  • 2 avokador
  • 2 blodgrape
  • 1 gurka
  • 1/2 kruka koriander eller persilja
  • 3 msk olja av pumpakärnor (eller kallpressad rapsolja)
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl kalamataoliver
Till servering
  • skivad rökt kalkon
Lägg till i inköpslistan