Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatsallad

Lättlagat recept på fräsch och smakrik tomatsallad. Du gör salladen av bland annat rödlök, gurka, tomat, kapris och kalamataoliver. Tomatsallad är ett lyxigt tillbehör att servera till finare middagar!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vinägretten.
  2. Skala och skiva rödlöken fint. Låt rödlöksskivorna ligga i vinägretten medan resten av salladen förebereds.
  3. Hyvla gurkan på längden. Lägg gurkan i kallt vatten till servering, då håller den sig krispig. Skiva tomaterna och plocka bladpersiljan, hacka den grovt.
  4. Strax innan servering hälls vattnet av gurkan och alla ingredienser blandas ner i vinägretten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rödlök
  • 1/2 gurka
  • 10 tomater
  • 50 g bladpersilja
  • 1 msk kapris
  • 150 g svarta kalamataoliver
Vinägrett
  • 2 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan